Soluții de irigare propuse fermierilor români de firma israeliana NaanDanJain

0
- Reclamă -

Compania israeliană NaanDanJainFirma, lider mondial de piață în producerea de tehnologii de irigații,  propune fermierilor români produse și servicii extinse. Acestea includ tehnologii de irigare prin picurare, aspersie și microaspersie pentru culturi în câmp deschis, livezi și plantații, tehnologii de control climatic în sere și solarii, soluții integrate pentru grădini, spații rezidențiale și amenajări peisagistice dar și soluții complete de proiectare și construcție de sere și solarii potrivite oricărui tip de cultură și condiții climatice.

„Oferim soluţii la cheie pentru agricultorii români. Serviciile noastre includ evaluarea condițiilor climatice și de mediu, studii de fezabilitate, proiectarea structurilor și instalațiilor aferente, asistenșă tehnică și servicii permanente de consultanță și management. 70-80% dintre proiectele noastre sunt complet automatizate, în condițiile în care proiectele medii vizează o suprafaţă de 15-20 ha în România“, a declarat Ileana Stanciu, director general NaanDanJain.

Proiectele acoperă 45% din CA a companiei, anul trecut valoarea cumulată ridicându-se la 2 milioane de euro.

Vânzările directe au o pondere de 55 de procente în timp ce serviciile post vânzare contribuie cu doar 3% în CA, însă pentru perioadă următoare compania își propune o creștere de pana la 10 %.

Circa 80% din lucrările efectuate au reprezentat investiții realizate cu fonduri europene. Pentru fermierii interesaţi de accesarea programelor de finanţare europene, NaanDanJain pune la dispoziţie şi un pachet de finanţare. Cele mai multe solicitari de echipamente sunt pe legumicultură, un segment care s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, urmată de pomicultură și viticultură. În topul vânzărilor se află partea de sud a ţării, unde legumicultorii sunt cei mai activi, dar și zona de est și nord est se dezvoltă bine. În 2015, compania a și-a extins activitatea și pe partea de nord-vest a țării.

“Agricultorii români sunt conștienți de faptul că tehnologizarea și controlul resurselor contribuie la eficientizarea economică a muncii. Vorbim de un procent de peste 20% la apa pe an şi de 30% la inputuri“, a precizat Stanciu.

- Reclamă -

Pentru 2016, ținta este o creștere de 10-20% a CA pentru Romania, dar și o prezență regională, prima țară vizată fiind Bulgaria. Cea mai mare suprafață inclusă într-un proiect local este de circa 150 ha cu o valoare de cca. 750 mii de euro.

Primul proiect de irigații a fost finalizat în județul Covasna și a constat într-un sistem de irigație prin aspersie proiectat special de către specialiștii NaanDanJain pentru producția de cartofi pe o suprafață de 60 ha.

Sursă foto? www.naandanjain.com

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.