duminică, 27 aprilie 2025

Cele mai citite

Ground Zero intra in segmentul beii lagere de volum cu ”Deranj Doar o Bere”

Producătorul de bere artizanală Ground Zero, piața bere artizanală România, segmentul lagerelor, bere Helles, activ pe piața din România de 10 ani, face un pas important pe piața berii de volum prin lansarea ”Deranj Doar o Bere”, un lager blond de tip Helles. Compania își propune o creștere de 15% a veniturilor în 2025, urmărind să își extindă distribuția în retail, piața retail bere, într-o piață în care circa 90% din bere se vinde în afacerea de retail, nu în HoReCa.

România, printre ultimele țări din UE în vânzările prin HoReCa

Potrivit Asociației Berarii Europei, România se află printre ultimele țări din Uniunea Europeană la ponderea vânzărilor prin HoReCa, cu doar 10% în 2023, față de 61% în Spania și 43% în Italia. Această structură de piață îi forțează pe producătorii independenți să dezvolte produse mai accesibile pentru canalul retail, retail bere artizanală, care reprezintă adevăratul volum de vânzări.

”Deranj Doar o Bere” marchează astfel o nouă etapă în strategia Ground Zero, bere de volum, prin extinderea în zona produselor destinate consumului de volum.

”Canalul de retail generează volumele relevante, însă berea artizanală a întâmpinat dificultăți în poziționare până acum,” a explicat Cosmin Timbuș, acționar al companiei.

- Publicitate -

Ground Zero: De la IPA-uri de nișă la segmentul lagerelor de volum

Ground Zero produce aproximativ 6.000 de litri de bere pe lună și deține un taproom (n.r. bar) în centrul Bucureștiului. După zece ani de activitate în segmentul craft, bere craft, compania face un pas strategic spre retail, adaptând portofoliul pentru rafturile magazinelor specializate, acolo unde contează volumul și rotația produselor.

Strategia Ground Zero pentru 2025: Expansiune controlată și deschidere către publicul larg

Pentru anul 2025, Ground Zero urmărește un echilibru între menținerea standardelor de calitate și extinderea către un public mai larg, familiarizat cu stilurile de bere industriale.

Decizia de a intra în segmentul lagerelor, piața lager, vine într-un context de reconfigurare a pieței locale, bere artizanală România, unde brandurile artizanale explorează noi canale alternative pentru o creștere sustenabilă.

- Publicitate -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Popular Articles