Noul trend al pieței: Șerbet și dulceață de cireșe amare de la Poiana Fermecată

1
- Reclamă -

Deși este un brand intrat pe piață în urmă cu doar câțiva ani, Poiana Fermecată și-a câștigat rapid faima și clienți fideli, datorită gustului deosebit al produselor ce ne duce cu gândul la copilărie, la borcanul cu dulceață sau șerbetul făcut de bunica. O afacere clădită cu suflet de trei femei inimoase din Burgea de Jos, o localitate din Argeș, situată în zona Munților Iezer – Păpușa.

Aproape că nu este târg în București sau la Brașov unde să nu o vezi pe Ramona Pîrvu. Ca în orice business de familie, rolurile sunt bine împărțite. Ea se ocupă de administrarea afacerii, iar mama și cumnata de producția-propriu zisă. Nu vorbim de cantități industriale, ci de volume mici, de unde și gustul de neuitat al produselor. La dulceață, de exemplu, nu se fac mai mult de 2 kg o dată, nu se folosește lingura, iar fructele sunt întregi, nicidecum zdrobite, acestea fiind doar câteva dintre regulile de bază și de ce nu, secretele meseriei.

Dulceata-din-afine poiana fermecata 1

Totul se face manual, după rețete unice, care necesită nu doar timp, ci și multă migală. Și pe bună dreptate, dacă ne gândim că la dulceața de cireșe sălbatice sâmburii sunt scoși unul câte unul cu acul, iar la nucile verzi se cojește fiecare fruct în parte și apa în care se fierb se schimbă de vreo opt ori. Fructele provin din flora spontană, de unde și diversitatea gamei de produse, în continuă schimbare. Ultimele noutăți – scoase pe piață deja – sunt dulceața de cireșe cu mentă, produsele fără zahăr, salate cum ar fi creasta cocoșului cu ciuperci, ghebe în oțet sau salata de vinete și ardei capia copți pe jar cu oțet și miere etc.

serbet-romanesc_poiana fermecata

De menționat că nu se folosesc conservanți, ci doar zeama de lămâie. Foarte important, se acordă o atenție deosebită trendurilor din piață, oferta fiind stabilită în funcție de cerințele consumatoirlor.

- Reclamă -

Dulcețurile, cadourile ideale de sărbători

De sărbători, s-au vândut bine pentru cadouri dulcețurile, șerbetul și siropurile – dulceața de cireșe amare, de fragi sau siropurile fărăr zahăr (cel mai solicitat produs este de departe siropul de cătină). În perioada de post, sunt solicitări mari și la zacusca de ghebe. Cea mai mare comandă în aceste zile a fost de 100 borcănele, în general sunt combinații de 30-40 de borcănașe, diferite sortimente. Mai nou, comenzile se fac și pe online, aplicație disponibilă de aproape jumătate de an și care se bucură de succes” povetește Ramona Pîrvu.

produse traditionale fara zahar poiana fermecata

Poiana Fermecată are o rețea proprie de clienți, deveniți deja fideli, fie că vorbim de comenzile virtuale sau de cele reale. Mulți preferă să-și procure dulcețurile direct de la tărguri, alții comandă pe online, fiecare cum dorește. Pentru toți, însă, Ramona Pârvu are grijă să anunțe tot timpul pe Facebook manifestările la care este prezentă.

Dacă până în prezent brandul Poiana Fermecată nu putea fi găsit decât la târgurile din țară, pentru viitor nu este exclus să fie văzut și la cele din străinătate, ceea ce nu se putea întâmpla până acum deoarece nu existau stocuri. Va fi o nouă etapă în activitatea business-ului, care va rămâne în continuare o afacere de familie, în niciun caz nu se va trece la dimensiuni industriale. O traiectorie la care în urmă cu patru-cinci ani Ramona Pîrvu nici nu îndrăznea să se gândească, dar care odată cu trecerea timpului a devenit realitate. Sunt departe timpurile când s-a pornit cu câteva siropuri. Acum se mândrește cu o gamă de peste 40 de produse, iar numărul lor tot crește.

Vezi mai multe despre Poiana Fermecată aici.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.