Pesta porcină se extinde în Germania

1
- Reclamă -

Încă două cazuri de pestă porcină africană (PPA) au fost confirmate la ferme de porci din Germania, a anunţat Ministerul Agriculturii de la Berlin.

 

Unul este în landul Saxonia Inferioară şi unul în landul Brandenburg.

Au fost sacrificaţi aproximativ 280 de porci şi 1.500 de purcei de la o fermă din Emsland, în Saxonia Inferioară. Este primul caz în acest land, cunoscut pentru creşterea intensivă a suinelor.

În septembrie 2020, China şi alţi cumpărători de carne de porc au interzis importurile din Germania, după confirmarea primului caz la mistreţi. Analiştii avertizează că ridicarea restricţiilor de export va fi mai dificilă după confirmarea cazurilor de la ferme.

În mai a fost găsit un alt caz de PPA la o fermă din landul Baden-Wuerttemberg.

- Reclamă -

Rușii, alungați din regiunea Harkov, au distrus un depozit cu Azotat al fermierilor ucraineni

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, dar este mortală pentru porci. Boala a apărut în Africa de unde s-a răspândit în Europa şi Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci şi a modificat industria globală a cărnii de porc şi a nutreţului.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Încă două cazuri de pestă porcină africană (PPA) au fost confirmate la ferme de porci din Germania, a anunţat Ministerul Agriculturii de la Berlin.   Unul este în landul Saxonia Inferioară şi unul în landul Brandenburg. Au fost sacrificaţi aproximativ 280 de porci şi 1.500… Cititi mai multe aici: Pesta porcină se extinde în Germania […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.