Petre Daea: de Crăciun va exista suficientă carne de porc românească

2

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, declară că în ciuda virusului pestei porcine africane, doar 6,3% dintre gospodării au fost afectate şi că de Crăciun va exista suficientă carne de porc românească.

Petre Daea susţine că nu se poate discuta despre o decimare a efectivelor de porci din ţara noastră, având în vedere procentajul mic al gospodăriilor afectate.

„Decimatul înseamnă o pierdere mult prea mare. Nu e cazul, dar o pierdere avem. (…) În România, doar 6,3% din gospodăriile populaţiei au pierdut efective de porcine, restul există în România şi ne ocupăm de acest efectiv, înţelegând aici că facem ceea ce trebuie din punct de vedere sanitar-veterinar şi organizatoric ca acestă boală să nu mai cuprindă alte zone şi evident vom actiona în consecinţă”, a precizat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii susţine că preţurile la carnea de porc în România sunt mai mici, iar calitatea este mai bună. Şeful MADR a mai precizat că există o abundenţă de legume şi fructe la preţuri bune, comparând preţurile de la noi din ţară cu cele din restul ţărilor europene: „preţurile în România sunt mai mici, iar calitatea este mai bună”, a declarat ministrul.

Ministrul se declară mulţumit de activitatea ANSVSA, mai ales de activitatea de gestionare a focarelor de pestă porcină.

„M-am aşezat în primul rând al luptei organizatorice şi evident având în stânga şi în dreapta mea echipajul tehnic, înţelegând aici ANSVSA, medicii veterinari care sunt specialiştii, care au lucrat extraordinar de mult, au intervenit în focare, au depistat la timp bolile, cazurile respective şi au fost comunicate”.

Citește și Petre Daea: de la 1 octombrie introducem porcii santinelă

Petre Daea îi asigură pe români că toate produsele aflate în vitrinele magazinului sunt verificate de medicul veterinar şi pot fi consumate fără niciun dubiu: „Toate produsele care sunt în vitrine şi pe care le mâncăm noi zilnic trec prin ochiul, răspunderea şi ştampila medicului veterinar”, a acesta.

Autor: Andreea Burghelea

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here