Achim Irimescu participă la reuniunea OCDE de la Paris

0
Ministrul Irimescu participa la reuniunea OCDE
- Reclamă -

O delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condusă de ministrul Achim Irimescu, participă în perioada 7-8 aprilie 2016 la Reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care va avea loc la sediul intituției din Paris, Franta.

Participarea delegației Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale la această Reuniune este  deosebit de importantă, aderarea României la OCDE reprezentând un obiectiv strategic al politicii externe românești, fiind inclus în programul de guvernare 2013-2016.

În cadrul Reuniunii vor fi identificate, analizate și discutate soluții menite să gestioneze în mod adecvat provocările actuale cu care se confruntă sectorul agricol la nivel mondial.

Reuniunea se va desfășura pe 5 grupuri de lucru care vor analiza în detaliu propunerile OCDE cu privire la: politicile durabile, dezvoltarea competitivității fermelor și a întreprinderilor de profil, securitatea alimentară și noile provocări legate de volatilitatea prețurilor la nivel global, importanța cooperării internaționale și abordări colaborative și inter-disciplinare în agricultură.

La finalul celor două zile de dezbateri, miniștrii agriculturii vor adopta o declarație oficială a Reuniunii ministeriale.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.