STIHL aduce pe piață o nouă unealtă destinată domeniului forestier

2

Un nou motoferăstrău de talie grea a fost lansat de curând în România. MS 462 C-M este un utilaj profesional destinat domeniului forestier, care înmagazinează 90 de ani de inovație ai producătorului german STIHL.

Inginerii germani au creat MS 462 C-M, cel mai ușor motoferăstrău superperformant din clasa de capacitate cilindrică de 70 cm³, cu o livrare de 6CP, la o greutate a ansamblului de 6kg. Motoutilajul are în dotarea standard funcția M-Tronic, care este practic un micro computer “de bord” , ce îi asigură utilajului o pornire imediată la rece. După pornire MS 462 C-M poate accelera instant la maxim, iar cantitatea de combustibiul este dozată precis de sistemul electronic, alimentarea în timpul funcționării realizându-se în funcție de necesar.

O altă caracteristică inteligentă a sistemului M-Tronic este faptul că procesul de calibrare al motorului nu se mai realizează manual, ci tot electronic, indiferent de mediul în care se lucrează. Spre exemplu, în zona montantă utilajul are nevoie de aproximativ 72 de secunde pentru a se calibra, fiind gata de funcționare în parametrii ideali.

Inima unui MS 462 C-M este un motor de 72,2 cm³, de generație nouă, de tip 2-MIX, care are un consum cu 20% mai redus decât unul clasic, iar emisiile de noxe cu până la 70% mai mici. Blocul motor primește o șină de 50 cm, putând fi adaptată și o șină ultra ușoară, cu o greutate mai mică de 30% față de o șină standard. Aici tehnologia de ultimă generație își spune din nou cuvântul pentru că inginerii producătorului german au reușit să dezvolte o șină dintr-un oțel extrem de rezistent la uzură, sudarea anumitor părți realizându-se cu echipamente laser.

Pe lângă MS 462 C-M, STIHL a mai dezvoltat încă opt modele de motoferăstraie de mare putere, destinate profesioniștilor din sectorul forestier. Toate acestea se regăsesc pe rafturile celor 300 de magazine ale distribuitorilor STIHL.

Despre compania STIHL. Cele mai recente date arătau o creștere a business-ului mondial STIHL  de aproape 12%, atingând 2,7 miliarde de euro, la sfârșitul lunii august a anului trecut.  Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2019.  STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

Citeşte şi Două motoburghie de pământ STIHL – generație nouă de echipamente pentru plantarea de toamnă a copacilor

 

2 comentarii

  1. […] Un nou motoferăstrău de talie grea a fost lansat de curând în România. MS 462 C-M este un utilaj profesional destinat domeniului forestier, care înmagazinează 90 de ani de inovație ai producătorului german STIHL. Inginerii germani au creat MS 462 C-M, cel mai ușor motoferăstrău… Cititi mai multe aici: STIHL aduce pe piață o nouă unealtă destinată domeniului forestier […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here