Tractoriştii români – viitorii şomeri

0
- Reclamă -

Tractoriştii români se vor confrunta cu o nouă problemă în curând. Ei vor rămâne fără serviciu din cauza înlocuirii vechilor tractoare cu unele robotizate.

Producătorul de echipamente agricole Case IH, parte a CNH Industrial a venit cu o inovaţie la un târg de maşini şi utilaje agricole din Iowa, Statele Unite ale Americii. Ei au prezentat tractorul fără cabină de şofer. Tractorul Autonomous Concept poate fi programat să are singur doar cu ajutorul unei aplicaţii de telefon.

El are încorporate sisteme de radare, camere, senzori şi conectivitate GPS pentru a se putea deplasa fără şofer. Printre altele, ATC mai are şi funcţia de însămânţare şi de recoltare a cerealelor. El mai este prevăzut cu lumini pentru a putea opera şi noaptea.

Noul utilaj are motorul de 419 CP şi poate atinge o viteză maximă de 50 km/h. Case IH nu a avansat un preţ, deocamdată, pentru că produsul este încă un concept ce nu are aprobare în niciun stat.

tractoare 1Sursa Mediafax

Ştiai că termenul de tractor vine din latinescul “tractare”, care înseamnă “a trage”?

- Reclamă -

Despre tractoare

Vehiculul este utilizat pentru a căra diferite obiecte, dar mai ales pentru muncile agricole. La început au fost tractoarele pe aburi, iar uşor, uşor, a reuşit să aibe derivate ca buldozer, excavator şi compresor.

Găseşti tractoare la super preţuri aici !!!

Urmăreşte galeria noastră de poze cu tractoare

tractoare abur

tractoare2

tractoare 3

tractoare4

tractor 4Mai poti citi Bulgarii ne-au luat-o înainte și la achiziția de tractoare

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.