Profi vinde peste 90 de tipuri de legume și fructe din producția locală

0
- Reclamă -

Rețeaua Profi vinde anual peste 20.000 tone de fructe și legume de origine românească – peste 90 de tipuri -, acestea provenind din principalele zone de producție ale țării, potrivit datelor prezentate de Emil Știrbu într-o conferință.

 

În decursul unui an, Profi vinde 21 tipuri de fructe și 71 tipuri de legume, zonele principale de producție fiind Bazinele Lungulețu Slobozia Moara (varză, rădăcinoase), Matca și Izbiceni (legume de seră și de solar), Dăbuleni–Gheorghe Doja (pepene), zona Brașov (cartofi), zona Galați, Constanța, Tulcea (rădăcinoase și ceapă), zona Banat. Furnizorii sunt atât producători mici, cât și mari.  Sezonul de vârf pentru producția locală este între lunile iunie și octombrie, după cum a declarat Știrbu.

 

„Recepționăm zilnic între 50 si 250 de tone (6,000 – 40,000 bax /zi), la nivel de platforma centrală, de la circa 15-30 de furnizori. Aceste volume se pot gestiona eficient doar cu ajutorul baxurilor, respectiv paleților”, a afirmat reprezentantul Profi.

Rețeaua Profi dispune de trei platforme fresh: Bolintin Deal (jud. Giurgiu), Timișoara, Cluj Napoca, urmând ca anul viitor să fie inaugurată încă una în zona Moldovei. Existența acestor platforme este deosebit de importantă deoarece permite favorizarea achiziționării produselor direct de la producător. De remarcat faptul că platforma cu cei mai puțini producători se află la Cluj.

- Reclamă -

Citește și: Cuşcuşul, baza bucătăriei triburilor berbere

 

 

Pe de altă parte, prezența platformelor logistice în țară permite producătorilor să livreze cantități mai mari de marfă care sunt distribuite apoi către unitățile din rețea. În același timp, scad costurile livrării pentru producători și crește eficiența livrărilor, iar energia consumată pentru livrările către unități se mută în pregătirea mărfii pentru o singură livrare către unitatea centrală.

 

Ce dorește Profi de la Producători

•Prospețime, calitate conformă normelor Profi, în mod constant

•Livrarea sigură a cantităților estimate împreună

•Baxare și paletizare

•Produse sortate, calibrate

•Camioane conforme normelor legislative în vigoare

•Documentele necesare: contractul semnat (cu toate anexele), atestat de producător (în cazul persoanelor fizice), declarații de disponibilitate (în cazul tuturor)

•se încurajează producătorii în organizarea samplingurilor în magazine

 

Ce oferă Profi

•Planning și condiții comerciale flexibile, estimări realizate comun

•Expansiunea cea mai dinamică în piața românească și o arie geografică vastă

•Standarde de calitate clare, specifice fiecărui produs și evoluția cea mai dinamică a volumelor

Creștere de 35% a volumelor vândute în ultimii 3 ani.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.