Fabrica de pâine Titan se închide: 250 de angajați concediați

0
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
- Reclamă -

Fabrica de pâine Titan, una dintre cele mai vechi din țară, controlată de GoodMills România, cu acționariat austriac, dispare de pe piață. Clienții fabricii au fost notificați că, din 13 decembrie, GoodMills România nu va mai putea onora comenzile de produse panificație, ultima livrare urmând să fie pe 12 decembrie. După această dată, fosta fabrică Titan va mai produce doar pâine congelată pentru străinătate, scrie Active News. 

Fabrica a fost până în prezent printre cei mai mari jucători de pe piața de panificație din România, alături de Vel Pitar, Boromir și Băneasa, dar proprietarul a decis să își reorienteze afacerea spre morărit. În urma acestei decizii, aproximativ 250 de angajați vor fi concediați.

În mai 2016 Ziarul Financiar scria că operațiunile de retail și painificație ale GoolMills din România au fost cumpărate de la gru­pul financiar austriac Raiffeisen de către Lantmannen Unibake, cooperativă suedeză controlată de 27.000 de fermieri suedezi. Situația nu a fost comentată la momentul respectiv de către oficialii companiei.

Motivele oficiale ale închiderii fabricii 

Potrivit directorului de resurse umane al GoodMills , Mircea Podina, decizia de a renunța la fabrica Titan a fost luată întrucât activitatea de bază a grupului este aceea de morărit:

„Este o decizie a grupului GoodMills, cel mai mare grup de morărit din Europa. GoodMills este specializat în morărit, în toate celelalte țări în care există operează doar în morărit. În România, în momentul în care a fost achiziționată compania de aici, grupul a cumpărat-o împreună cu partea de panificație, dar, nefăcând parte din esența experienței lor, decizia este de a se concentra pe ceea ce știu să facă cel mai bine”, a explicat Mircea Podina pentru Ziare.com.

- Reclamă -

Acesta a precizat că GoodMills are în Romania două puncte de lucru, unul în Cernica (fosta fabrică Titan) – specializat în morărit și panificație –  și unul în Târgu Mureș, care se ocupă exclusiv de morărit.

Ce se va întâmpla cu foștii salariați

Potrivit lui Mircea Podina, angajații concediați în urma acestei decizii „vor beneficia de un program de asistență pentru concedierea colectivă, program care constă inclusiv în colaborarea cu cea mai mare firmă de resurse umane din România (…), în efortul de a le găsi cât mai repede posibil locuri de muncă”.

Citește și: APIA: „754.421 fermieri, autorizaţi la plată pentru avansul din campania 2016”

 

Acesta a mai precizat că persoanele concediate vor primi compensații salariale, indiferent dacă au contracte de muncă pe durată determinată sau nedeterminată. Sumele primite de către aceștia vor avea valoare diferită în funcție de vechimea totală în companie. Acesta pot varia de la șase salarii pentru un angajat cu o vechime de peste zece ani până la un salariu pentru unul care are șase luni în companie, a explicat Podina.

De asemenea, acesta a mai precizat că „persoanele care au în întreținere copii sub vârsta de 18 ani vor primi un salariu în plus, iar persoanele care au vârsta de peste 50 de ani vor primi și ele un salariu în plus”.

Sursă foto: www.click.ro

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.