Producător de furaje: „Circa 50% din necesarul intern este asigurat din import”

0
- Reclamă -

În timp ce producția internă de cereale ia calea exportului – în acest an, de exemplu, au fost livrate la extern 5,2 milioane de tone de grâu și 1,8 milioane de tone de porumb în primele nouă luni – țara noastră importă aproape jumătate din necesul de furaje pentru zootehnie, în condițiile în care nu există decât câțiva producători interni.

Producția locală de furaje se ridică la circa 5,4 milioane de tone, potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Fabricanţilor de Nutreţuri Combinate (ANFNC),

„Eu cred că în România producem maximum 50% noi românii din ceea ce are nevoie piața. Eu ma lupt doar cu câteva firme, pe mine calitatea ma interesează. Pentru mine, furajele constituie cea mai rentabilă investiție”, a declarat la Indagra Florin Colțuneac, administratorul Agromar Balotești, un jucător important pe piața furajelor pentru animale (fermă și sistem gopodăresc).

El spune că deține o cotă de piață de circa 10% la nivel național, ritmul de creștere anual fiind de circa 30%. Cele mai cautate sunt concentratele de pui și de porci, însă există cerere și pentru furajele pentru iepuri, porumbei și vaci.

Compania dare o unitate de productie cu o capacitate de aproximativ 150 to/zi la Fierbinti Targ (judetul Ialomita), unde sunt produse furaje pentru toate categoriile de păsări și animale, pui albi de carne și colorați, pui de curcă și boboci de rață. În cifra de afaceri a Agromar, estimată la 4 milioane de euro în acest an, vânzarea de furaje reprezintă circa 70%.

Crește deficitul agroalimentar. Importăm carne de porc și exportăm cereale

Materiile prime folosite sunt achizționate de la marii traderi de cereale, exclusiv din România și de la asociațiile agricole din zona în care Agromar activează. Cerealele sunt depozitate în silozurile proprii, care au o capacitate de 10.000 tone.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.