Sprijin pentru un mediu fără substanțe toxice

1
- Reclamă -

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a participat la lucrările Consiliului Informal de Mediu, în Amiens, Franţa, temele abordate în cadrul reuniunii vizând tranziţia spre o agricultură ecologică, implementarea Strategiei UE privind chimicalele, dar şi intervenţii pe tema produselor importate asociate defrişărilor, potrivit unui comunicat al ministerului.

 

Evenimentul a reunit miniştrii mediului din Uniunea Europeană şi a fost organizat sub egida Preşedinţiei franceze a Consiliului UE. Din delegaţia României a făcut parte şi secretarul de stat Ionuţ Sorin Banciu.

De asemenea, delegaţia României a luat parte şi la o sesiune comună cu miniştrii energiei din Statele membre, în cadrul căreia au fost dezbătute subiecte precum: o tranziţie justă în atingerea obiectivelor de schimbări climatice, pădurile şi lemnul în politicile de mediu, schimbări climatice şi energie.

Legat de tranziţia spre o agricultură ecologică, respectiv coerenţa europeană şi armonizarea pentru produsele de protecţie a plantelor, ministrul Mediului din România a susţinut că una dintre măsurile prioritare din cadrul Planului naţional de acţiune privind reducerea riscurilor asociate utilizării produselor fitosanitare pe teritoriul României este promovarea bunelor practici agricole. „Această măsură are, de asemenea, rolul de a proteja biodiversitatea şi de a conserva habitatele, având un rol decisiv în atingerea obiectivului propus la nivel european în cadrul strategiei „Farm to Fork”. În acest sens, considerăm că un cadru juridic mai strict ar putea răspunde nevoilor de protecţie a mediului şi a sănătăţii umane”, a spus ministrul Mediului.

În ceea ce priveşte implementarea Strategiei UE privind chimicalele pentru durabilitate, România şi-a exprimat angajamentul de a contribui la un mediu fără substanţe toxice, astfel încât produsele chimice să fie produse şi utilizate pentru a-şi maximiza productivitatea, evitând însă daunele aduse planetei şi generaţiilor actuale şi viitoare.

- Reclamă -

697.000 de fermieri au fost autorizaţi la plată, până pe 8 noiembrie

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.