Apa de izvor Calipso, extrasă dintr-un izvor natural

0
apa de izvor apa put
apa de izvor
- Reclamă -

Probabil că puţin ştiu care este diferenţa dintre apa minerală, apa de izvor și o apă de masă.

Apa minerală şi apa de izvor (de exemplu: apa de izvor Calipso) sunt reglementate de aceeaşi lege (HG 1020/2005); ambele conţin minerale, sunt izvoare naturale, „pot avea originea într-un zăcământ/acvifer subteran şi pot fi exploatate prin una sau mai multe emergenţe naturale ori foraje” de adâncime. Izvoarele de apă minerală şi cele de izvor de mare adâncime se găsesc în straturi de rocă poziţionată acolo în urmă cu peste 2 milioane de ani.

Și apa de masă, la rândul, ei este o apă potabilă reglementată (prin L 458/2002 cu modificarile și completările ulterioare), putând fi prin definiţie o apă de suprafaţă sau o apă de rețea adusă în parametri de potabilitate.

Apa de izvor Calipso, proaspătă şi pură, de la 250 de metri adâncime

Apa de izvor Calipso, bidon 6 litri
Apa de izvor Calipso, bidon 6 litri

Izvorul din care este îmbuteliată apa Calipso se află la 250 de metri adâncime, este bogat mineralizat şi are gust excelent. Acesta este motivul pentru care apa de izvor Calipso este una dintre cele mai bine vândute ape din România. Fie că o găsesc în hipermarket, fie că se află în magazinul din colţ, consumatorii pot fi siguri că în sticlă vor găsi cea mai buna apă pentru familia lor.

„Suntem preocupați zilnic de respectarea calității apei de izvor Calipso, în conformitate cu normele și standardele de calitate și siguranță alimentară. Mai mult, fără ca legea să o ceară, am înfiinţat şi dotat cu echipamente de cea mai nouă generaţie laboratorare de analize autorizate în care sunt testate toate loturile de apă de izvor Calipso care pleacă spre magazine. Costul iniţial al unui astfel de laborator a depăşit 100 de mii de euro, iar echipamentele prezente aici au la bază cea mai nouă tehnologie a momentului în materie de analize alimentare şi siguranţă alimentară” declară Daciana Siderache, Director General Calipso și farmacist de profesie.

„Din loturile zilnice de apă se prelevează probe pentru testare, și asta se întâmplă pe toate liniile de îmbuteliere. La apa Calipso se strâng într-o lună peste 180 de probe, analizate atât în laboratorul propriu, dar și în laboratoare externe acreditate RENAR”. „Analizăm microbiogic fiecare lot de apă și ne asigurăm ca toate loturile livrate sunt conforme. Procesul tehnologic este integral automatizat, iar din momentul extracției și până la îmbuteliere apa nu are contact direct cu factorul uman, deci o eventuală contaminare externă cu microorganisme patogene este practic imposibilă” mai spune Daciana Siderache.

- Reclamă -

Ape de izvor, apa de masă și apele minerale plătesc redevențe statului român

Pentru sursele de apă minerală se plăteşte o redevenţă către statului român, mai precis către SNAM (Societatea Naţională a Apelor Minerale). Pentru sursele de apă de izvor se plăteşte o redevenţă aceluiaşi stat român, dar către Apele Române. “Plătim sume importante către autorități, suntem taxaţi pentru fiecare litru de apă pe care îl aducem la suprafață și îl îmbuteliăm” declară Daciana Siderache.

PET-uri virgine
PET-uri virgine

Investiţii de 12 miloane de euro în fabrica de la Afumaţi

Apa Calipso este o companie românească cu o experiență de peste 15 ani în piața apelor îmbuteliate. Investițiile cumulate din această perioadă se ridică la peste 12 milioane de euro. Acum, pentru Apa Calipso lucrează peste 140 de angajați, iar „echipamentele de producţie, fie ele staţii de pompare, stocare, filtrare sau îmbuteliere a apei de izvor Calipso sunt de cea mai nouă generație, folosite acum în Europa de marii jucători din industria apelor minerale” încheie Daciana Siderache.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.