Dacian Cioloş, rugat de WWF să oprească braconajul în ţară

0
- Reclamă -

Premierul Dacian Cioloş este rugat de către cei de la WWF să acţioneze la nivel guvernamental în ceea ce priveşte braconajul din România. WWF a dat un comunicat prin care anunţă că vrea pedepse aspre pentru cei care vânează ilegal pe teritoriul ţării, iar acest lucru trebuie să devină prioritar pentru anumite organe ale statului.

„După 10 ani de activitate în teren și două cazuri concrete de braconaj, documentate extensiv de WWF-România, am ajuns la concluzia că fenomenul braconajului nu este tratat ca o prioritate de diversele organe ale statului cu atribuții de combatere în acest sens. Adesea nu există o voință reală din partea autorităților de a identifica și a trage la răspundere făptașii, chiar dacă există suficiente indicii sau probe. Mai mult, există cazuri în care autoritățile pot fi suspectate chiar de complicitate în mușamalizarea braconajului, fapt ce duce la creșterea și încurajarea fenomenului. WWF cere prim-ministrului ca, în calitate de șef al Guvernului, să se implice în deblocarea dosarelor și în crearea unui plan de acțiune la nivel guvernamental pentru pedepsirea și descurajarea braconajului”, se menționează în comunicatul dat de cei de la WWF-România.

Mai mult, într-o scrisoare adresată premierului, WWF-România subliniază faptul că existenţa unei implicări active din parte ministerelor, braconajul nu ar mai crea probleme pe viitor la nivel economic şi al agriculturii.

„Vă adresăm această scrisoare în speranța că, fiind cel care conduce Guvernul României, sunteți singura persoană care are capacitatea de a pune problema braconajului nu numai pe agenda diverselor ministere și autorități, dar și să schimbați tendința actuală în care actele criminale de acest gen rămân, de cele mai multe ori, nepedepsite. Consecințele vânătorii necontrolate pot avea efecte puternice asupra comunităților locale și asupra economiei în general. Activitatea Guvernului condus de dumneavoastră ne-a arătat că respectarea și îmbunătățirea legislației este o prioritate a actului guvernamental în toate domeniile. Fenomenul braconajului poate fi redus și eliminat doar printr-o abordare strategică la nivelul Guvernului, prin dialog între ministere și prioritizarea soluționării dosarelor prin sprijinul tuturor autorităților implicate”, spun reprezentanții WWF-România.

Citeste si despre: Carnea de bibilică, de la business, la beneficii pentru organism

braconaj3WWF este cea mai mare organizaţie internaţională independentă care derulează proiecte pentru conservarea naturii. WWF-România are proiecte, de mai bine de 10 ani, ce au ca scop protejarea diferitelor specii de animale sălbatice şi al habitatului acestora.

Organizaţia are aproximativ 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţări.

- Reclamă -

Sursa: Agerpres

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.